In the Garden of Rosalia


Här var Ari ca 9-10 år och Lou ca 4-5år i Rosalias vackra trädgård

"Jennie ta fram colan ur kylen och hjälp mig här"... en tillbringare av något portugisiskt porslin, Grosella och cola, det skulle tydligen vara svaret på en läskande saft i värmen... hon smakade av den flera gånger... jag fachinerades av hela henne otroligt mycket.. redan när jag här mötte henne min 1a gång...hon är vacker och var säkert ännu vackrare som ung.. Otroligt bestämd och en färgstark personlighet... Det var kärlek vid första ögonkastet ... Jag som barn tillbringade mycket tid hos mina far och mormödrar, hon fick mig att minnas dem tror jag, Dona Rosalia. 
Hon brukade bjuda mig på Te och Torradas (ungsrostade smörgåsar på portugisiskt bröd med smör på som smälter) Te't växte i hennes trädgård. 
Det var ofta där vi satt och pratade, tiden innan jag lämnade Portugal.
Dona Rosalia var med i Jorges uppväxt, kände dem som betyder mest för honom.
Hon håller honom kärt i hjärtat, det märks när hon pratar och berättar om Jorges barndom och det syntes i hennes ögon.
Hennes söner är som bröder och bästa vänner med min Jorge.
Jag hade saknat att just precis sådär, sitta och prata och dricka Te med mina morföräldrar eller farföräldrar, jag var mamma nu, men jag kände mig så liten i min alldeles förstora värld som jag själv hade skapat mig.
Ibland drömde jag att de kom Mormor eller Farmor och kramade om mig, och blev lika jäkla ledsen var gång jag vaknade upp och fattade att jag drömde.
Jag kände att jag behövde Dona Rosalia och hennes vishet.
Hon fick mig att inse att det var dags att ta mig och Lou och Jorge till Sverige...hon frågade vad mina drömmar var...

Nu ska Jennie gå upp och dricka Te och äta Torradas i Sverige 
godmorgon